۱ خرداد ۱۳۹۹، ۱۵:۰۹

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان:

غربالگری کرونا در مراکز ۱۶ ساعته و مراکز بهداشتی همدان تداوم دارد

غربالگری کرونا در مراکز ۱۶ ساعته و مراکز بهداشتی همدان تداوم دارد

همدان - رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه غربالگری کرونا در مراکز ۱۶ ساعته و مراکز بهداشتی همدان انجام می‌شود، گفت: اجتماعی شدن سلامت امری ضروری است.

به گزارش خبرنگار مهر، رشید حیدری مقدم ظهر پنج شنبه در جمع خبرنگاران در خصوص رویکرد هر خانه یک پایگاه سلامت اظهار کرد: در ابتدا قرار بود این برنامه در سه استان انجام شود که با تلاش معاون بهداشتی، دانشگاه علوم پزشکی همدان به عنوان چهارمین استان به کمپین ملحق شد.

حیدری‌مقدم با بیان اینکه موفقیت‌های حاصل شده نتیجه همگرایی و همدلی همه دانشگاهیان در استان همدان بوده است، گفت: کار جهادگونه‌ای که هم‌اکنون در حال انجام است باقیات و صالحاتی برای فعالان حوزه سلامت محسوب می‌شود.

وی وضعیت کرونا در جهان و ایران را توضیح داد و گفت: در خوش‌بینانه‌ترین حالت هیچ فردی قابلیت پیش‌بینی خلع سلاح دنیا توسط ویروس کرونا و ایجاد ادبیات جدید در حوزه اقتصادی، اجتماعی و حوزه سلامت را نداشت.

حیدری‌مقدم برگزاری جلسات با رویکرد جدید از طریق ویدئو کنفرانس را بااهمیت خواند و افزود: پساکرونا نقطه عطفی در دنیا ایجاد کرد به طوری که تعداد ۲۱۳ کشور جهان درگیر ویروس کرونا شدند و بشریت با چالشی بزرگ مواجه شد و بی‌شک بعد از کرونا نگاه دنیا به همه مقوله‌ها عوض می‌شود و معادلات دنیا در حوزه سیاسی تغییر کرده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه هر ملتی با برخورداری از اقتدار ملی و حس وطن‌پرسی با خسران کمتری مواجه می‌شود، گفت: جنگ‌های دنیا شامل دو مقوله بیولوژیک و رسانه‌ای است و باید با توجه به اقتدار نظامی ادبیات جنگ بیولوژیک را نیز به خوبی یاد بگیریم.

وی از اقدامات انجام شده برای مدیریت کرونا به عنوان مانوری گسترده به وسعت ۸۲ میلیون نفر یاد کرد که تا عمق دورترین روستاها انجام شد و سواد سلامت جامعه را افزایش داد.

با توجه به تغییر علائم بیماری کرونا ناگزیر به رصد لحظه‌ای اتفاقات روزانه و برنامه‌ریزی بر مبنای آن هستیم حیدری‌مقدم مهمترین اتفاق در حاشیه کرونا را نزدیکی بشر به خدا دانست و گفت: بروز کرونا کشور را در برابر حوادث این چنینی در آینده بیمه کرد زیرا با توجه به تغییر علائم بیماری کرونا ناگزیر به رصد لحظه‌ای اتفاقات روزانه و برنامه‌ریزی بر مبنای آن هستیم.

وی با بیان اینکه مدیریت کرونا در کشور اقتدار جمهوری اسلامی ایران، نظام سلامت و ساختار شبکه را به رخ دنیا کشید، افزود: در هیچ جای ایران اسلامی رنگ، مذهب، سن مانعی برای ارائه خدمات به بیماران نشد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه غربالگری در مراکز ۱۶ ساعته و مراکز بهداشتی انجام می‌شود، اظهار کرد: در مقطع بروز کرونا باز هم بهداشت به داد درمان رسید و جبهه جنگ به جای بیمارستان‌ها به مراکز بهداشت و درمان و پایگاه‌های سلامت منتقل شد.

وی با یادآوری اینکه جهاد انجام‌شده کمتر از دفاع مقدس نیست و نیاز به آمادگی و هوشیاری همه‌جانبه دارد همه اتفاقات خوب را نتیجه تلاش و دلسوزی همگان دانست که این موارد در حافظه تاریخ بشریت خواهد ماند.

حیدری‌مقدم با تاکید بر لزوم برای اجتماعی شدن سلامت، گفت: امروزه جمعیت کشور به سمت سالمندی پیش می‌رود و باید برای افزایش سواد سلامت مردم که در نهایت کاهش هزینه‌های سلامت و سالمندی سالم با هزینه کم را در پی دارد، تلاش شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان در خصوص سیاست‌گذاری سلسله‌وار سلامت از پایین به بالا از خانه‌ها به رابط سلامت و به پایگاه‌های و خانه‌های بهداشت و توسعه نگاه از بالا به پایین تا خانواده‌ها مطالبی بیان داشت.

وی با تاکید بر اهمیت نگاه ویژه به خودمراقبتی و توان‌بخشی گفت: با این رویکرد و استفاده از همه ظرفیت‌های کشور و توجه به اقدامات پیشگیرانه حدود ۷۰ درصد دغدغه‌ها کاهش می‌یابد و برخورداری از منابع انسانی و طبیعی غنی کشور جمعیت کشور سعادتمندانه مدیریت می‌شوند.

حیدری‌مقدم ابراز امیدواری کرد: با توان، دقت و وسواس حداکثری و آموزش و مانتیتورینگ مناسب بیش از پیش در راستای تحقق اهداف سلامت گام برداریم.

وی شناخت مسیر را برای تحقق اهداف تعیین شده در برنامه هر خانه یک پایگاه سلامت مهم خواند و یادآور شد: انتخاب بهورزان بومی با آگاهی از روابط حاکم بر روستا برای مدیریت مناسب و به کارگیری رابطان سلامت توانمند تمام دغدغه‌ها رفع می‌شود.

کد خبر 4931296

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha